14/11/10 Durasi 7.00-7.30pm



Erm, detik nie merupakan antara detik yg mencemaskan aku sepanjang ak bergelar manusia kat muka bumi nie.. Ape xnya, ak punya dompet hilang kot!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mmg ak gelabah giler ok.. Time tu ak br jer abes e8am petang iaitu fin mgt II dan tu adalah paper last ak.. Sah2 laa aku gembira sakan kan, e8am dh abes, so malam tu boleh ak enjoy besok coz ak balik..

Kejadian nie berlaku antara pkul 7.00 hngga 7.30ptg.. Aku n kawan aku biasa laa nk dinner, dan mcm biasa gak kitaorg slalu bngkus, mkn kat bilik kwn aku kat mahallah siddiq (nie merupakan amalan biasa bg aku n kawan2 aku, kitaorg mmg suka makan kat bilik, tapi x bermakna kitaorg x mkn kat luar, cuma seminggu, 4-5 kali je kot.. ngee ngee~~). Kitaorng berdua jer time nie coz kawan2 ak yg lain sumer dh blah, ye laa dah abes e8am awl, buat aper abeskan duit beli makanan kan, kat umah dh tersedia terhidang depan mata lagi.. huhu.. owkey, sambung citer aku.. Last skali kat cafĂ© tu, aku beliler air.. Dan waktu nie gak laa, aku last pegang aku punyer dompet. Masa kitaorg nak balik bilik tu, mmg nk dijadikan cerita kowt, hujan agak lebat arrr.. Tak sangka lak aku, so, ape lagi, aku n kwn aku tu berlari2 anak laa.. Tup tup, dompet aku tercicir kat situ.. Ak x perasan lagi, dan kitaorg terus sampi ke bilik.. Dah puas makan dan borak2 tu, tibalaa masa aku tok balik bilik.. Nak packing barang tok balik esok. Time ak nak balik tu, uuaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrgghhhh! Dompet aku hilang! Ak amat gabra n pucat kowt.. Kalu korang nak tau, dah laa aku balik esok pagi.. Naik flight lak tu.. Sah2 laa aku kena ada ic.. No ic no home.. Penat gak kitorg cari.. aku rasa dh 5-6 kali kot kitaorg pusing2 kat tempat yg dipercayai hilang tu.. Nak nanges aku rasa.. Aku mmg penat, ye laaa, penat mencari & dah laa penat e8am ak x abes lagi, aku tido 3 jam jer sblom exam last aku tu…

Aku bincang arr ngan kwn2 aku aper yg perlu aku buat.. Pikir2 punya piker, ak x kan bgtau parent aku dan aku wat laporan polis.. Tu pun last minute punyer decision, selamat kawan kpd kawan aku ader kete, dan diorg tolong aku.. bersemangat giler kot diorng, eventhough diorg ader e8ma besok petangnya, diorg sanggup tolong aku.. Mmg aku terhutang budi giler arr ngan diorg!!!! Aku lak yg rasa macam bersalah.. Tapi, tu laa fungsinya kawan, diorg tetap ada walaupun kita dalam kegembiraan atau kesusahan.. Siap kawan aku tu kasi dia punyer ATM kad kowt kat ak (time tu dia x der cash, so, dia ckp kalu nk duit, amik kat kad ATM dia dan suruh aku keluarkan duit berapa jer aku nak.. siap kasi no pin dia lagi kat ak.. mmg terharu giler ok)..Bertuah aku dapat kawan camtu.. Dah laa kwan dia tlg aku buat report polis, pastu kasi lak duit..

Esokannya, ak mintak tolong kawan aku yg satu lagi tok pegi balai polis skali lagi (time nie nk dapat cop n bayar 2 hinggit).. Time tu gak,ak teringat kawan aku penah pinjam duit ngan aku, so, ak dapt ler duit aku balik.. So bagus gak ak kasi pinjam kat org lain, time2 emergency cmner nk dpt duit kan.. jadi tu salah satu caranya, kasi pinjam kat org lain (tapi hati mesti ikhlas).. hehe..

Tepat pkul 10pg, aku bertolak laa ke LCCT dengn berbekalkan duit rm90 dan sekeping repot polis.. Tgh aku tnggu bas rapid 231 tu, ader sorng foreigner tu ckp, x nak kongsi ker tok naik teksi ke sana coz, bas mcm x der jer.. klau ader pun, dh tentu dh lmbat gler.. aku pun kesuntukan masa gak coz, ak kena smpi ke kl sentral tepat pkul 11pg.. pikir2 punya pikir, aku on laa.. time tu, 4 org kot yg naik teksi tu, sorng kulit putih, sorang Bangladesh dan 2 org melayu termasuk aku, sumer nyer ak x kenal.. Sesampinya kat sana, dia x suruh bayar lak.. erm, luck aku kot hari tu.. Btw, mmg aku smpi kat kl sentral sblm pkul 11pg.. Then, aku turun dr kl sentral tok naik bas ke LCCT.. Tepat pkul 11, bas tu bertolak… Lastly, selamat gak laa aku sampi ke Kelantan dengan selamatnya.. Tu laaa, citer aku setakat nie.. wee wee.. So, mmg cuti nie aku sibok arr to uruskan benda2 kehilangan aku tuh! Kad pengenalan, lesen memandu, kad matrik, kad ATM dan banyak lagi ler… Huh, ok laa, panjng lak entry kali nie.. Aku harap sgt dompet ak dijumpai oleh org yg baik2 Laaa laaa laa laa..

p/s: Selamat Hari Raya Korban!!! dompet aku dh terkorban, korang biler lagi?? oink oink!!

posted under |

0 org sayang aku..:

Newer Post Older Post Home

gotcha!!

Followers

Meh ler..

Meh ler..

Lihatlah dunia! ngee ngee..

Lihatlah dunia! ngee ngee..
Powered by Blogger.

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "


Recent Comments