Berubah...

Malam nie ak rasa lain sangat.. Banyak benda yang aku blaja secara x sedar.. Benda nie mengenai kehidupan.. Ada org yg bernasib baik, ada yang still menunggu2 biler rezeki akn tiba dan ada jgak org yg x kisah langsung psal kehidupan diorg..

Td ak dgr citer drp kwan ak.. dan aku agak tersentap sikit.. aper ceritanya tu, x perlu laa kot ak ceritakan.. benda ni sumer mmg menikam terus ke dalam kalbu ak.. aku sedar bhw diri aku x laa teruk sgt klau nk dibandingkan ngan org yg jauh lagi susah ngan aku, tapi kadang2 aku rasa sometimes kita perlu jgak fikir ke hadapan, i mean, myb pentingkan diri sendiri sikit.. Aku mmg rapuh sgt.. hati aku berubah2.. mudah sgt ikut org, walaupun diri aku rasa bebannya.. Aku x nak kecewakan org, tp org lain penah kecewkan aku.. aku sedih gak.. at least, bagi laa ruang korang kat aku jgak even sikit.. cuba2 laa amik hati org lain gak.. jgan pentingkan diri sendiri jer.. ak bknnya surh spend masa lama pun.. setengah jam pun dah cukup... Tapi aku x kisah sgt pun.. asalkan kawan2 aku gembira pun aku dh hepy...

Nie lagi satu cerita, aku rasa diri aku nie berdosa sgt.. aku lupa tuhan.. bler aku susah jer br laa nk ingat tuhan.. time tu jgak laa baru nk baca Quran dgn byknya, time jgak laa ak nk berdoa sepanjang mungkin dan time tu jgak laa ak rasa sgt humble depan tuhan.. tapi, bler dh dapat apa yg kita nak, terus setan dan nafsu menguasai.. Aku mmg x bersyukur.. biler2 masa jer tuhan blh amik nikmat yg Dia kasi kat aku skang..

Ermmm.. entahlaa, aper yg aku tulis nie agak merepek sikit kot.. Mayb korang x paham.. dan ak x mengharap pun korang akn paham.. sbb kalu ak nak cakap masalah aku, for sure dan aku jamin, org akn pandang serong kat aku, malah kawan baik aku sekalipun..eventhough ak nampak jer baik kat luar.. Tapi kat dalam, sumer perasaan jahat aku ader.. mesti korang fikir plak, motif gler aku luah kat sini kan, kalu x nak bgtau sbb2nya, baik jgan taip kan? bkan aper, skang nie ak x pecaya kat sesaper pun yg dapat bantu aku skang.. aku malu, segan, takut dan mayb akn membuka aib aku nnt..Aku x nak amik risiko, entahlaa.. biar ak jer selesaikan masalh nie.. full stop.

posted under | 2 Comments

Lusa Raya..

Cepat lak aku rasa puasa nie berlalu.. tup tup! 2-3 hari lagi nk raya.. perasaan aku? erm, x sure laa.. Aku rasa banyak benda yg aku nak buat time cuti nie.. Dan aku rasa, cuti nie merupakan salah satu cuti yg ak x anggap macam cuti.. Yelaa, selepas aku selesai cuti ni, banyak perkara yg menunggu aku.. Huh, pening gak aku nk pikir (wlaupun skang ak still berlenggang kangkung dan asyik t_do jer kat umah.. Makan tido makan tido = GEMOK! horror~~

Upcoming 'events':-
a) 20/9 -mid-term FM II & quiz n assignment for Usul Fiqh1
b) 21/9 -mid-term Micro1
b) 29/9 -mid-term Usul Fiqh1
c) Gi Port Dickson ~tentatively 17-25/9 huarr huarr!
d) Sumer assignment (group) >> Micro1, FFE2 n Money&Banking...

Ape2 pun aku tetap nak enjoy raya tahun nie.. Lantak laaa exam bagai tu.. hui hui.. Dah laa raya setahun sekali, nie laa peluang aku nak cuti puas2! nak makan kuih dan berjuta jenis biskut raya sampai muntah.. hahaha! Yang paling penting, dapat duit raya.. Hooorey~~

So, sempena raya nie, aku nak mintak maaf kat sumer org kat seluruh dunia nie, maaf zahir n batin.. Semoga korang hidup bahagia dan aku doakan gak agar korang dpt duit raya bertimbun-timbun... byee!!

pics nie credit to conteng-conteng

nah!! amik..
ucap terima kasih skang!


pegi main jauh! buat beli gula2..







posted under | 0 Comments
Newer Posts Older Posts Home

gotcha!!

Followers

Meh ler..

Meh ler..

Lihatlah dunia! ngee ngee..

Lihatlah dunia! ngee ngee..
Powered by Blogger.

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "


Recent Comments