Dah 2-3 org gak kwn aku yg buat review pasal subjek .. Aku harap aku belum terlambat lagi kot nk wat review nie… ngee ngee (yg pasti sblm result kuar, tak gitu…) Hehe..
Nie based on rating tau.. Max: 5/5 dan aku susun subjek nie secara random..

Money & Banking (3.3/5)

Subjek nie actually subjek kegemaran aku tp aku dpt lecturer yg ‘best’ lak dah.. Kelas nie aku boleh kategorikan sbgai kelas yg boleh m’buatkan aku terlena kejap arr.. Sbb aper yg madam ckp tu sumer dh ada dlm buku, nothing more n less.. Kalu camtu, baik aku baca buku jer.. Tapi, aku rasa gumbire coz Mdm Zaiti Akma (x tau dh kawen or belum, rasenyer mcm x lagi), soklan mid-term examnya agak senang arr bagi aku kalu nk di compare ngan lecturer satu lagi.. Lagi satu yg aku suka, NO PRESENTATION!! Ngee ngeee.. Nie pun x buat sbb x sempat.. Final exam baru nie, x laa senang atau susah sgt, tp, sedang2 arr.. Paling tinggi yg aku blh target pun A- jer kowt..

Financial Management II (2/5)

Aku rasa subjek nie kot yg aku kasi rating yg paling rendah.. Sebenarnya bkn subjek nie yg aku x suka (antara sbjek yg aku skor kowt!), aper yg problemnya, lecturer sbjek nie arr yg spoilkan aku.. Bayangkan kitaorg ada 6 quizzes kowt.. Almost every 2 weeks! Dah ler dia ajar agak x best, kejap lak tu, x paham aku dibuatnya.. Tu pun selamat laa aku amik kelas SLUE.. Dpt gak arr aku catch-up.. Carry mark aku, Alhamdulillah agak tnggi gak arr.. Utk sbjk nie, aku x menaruh harapan tinggi sgt.. Kalau dpt bagus, syukur!!

Intermediate Macroeconomics II (3.8/5)


Aku suka sangat lecturer nie!!!!!!! Dia ajar sempoi giler.. Dah laa final exam baru nie, kuar 3 chptr jer(tu pun tgk nasib gak arr dpt bagus ke x.. hehe), so kitaorg x der laa stress sgt nk exam.. Lecturer aku pun x kasi assignment dan wat presentation.. agak tenang arr jiwa aku masuk kelas nie.. Mid-term dia pun, alahai, membuatkan hati aku gembira jer.. haha.. Tapi knp aku x kasi rating tinggi sgt coz aku x suka sgt sbjek nie.. teori byk sgt!! Hihi (alasan semata-mata)

Usul Fiqh I (4.5/5)

Antara lecturer yg paling BEST (Br Omar Oseni) yg pernah aku jumpa setakat nie.. Dia mmg terbaik, sgt concern ngan student.. Penerangan dia, Masyaallah, sgt laa baik.. Aku teringin ok nk jadi mcm dia.. Penuh dengan etika (lagi pun dia peguam gak).. Tapi dia tanda kertas exam agak straight gak arrr, no free marks.. Kalu dh salah, salah ar, kalu x tepat, separuh markah je laa yg dpt.. Dia slalu hantar notes atau apa2 pengumuman melalui e-mel, so kitaorg kna slalu arr check mel, klau x, takde arr notes tok kelas seterusnya.. Soklan time final pun, lebih kurang sama ngan midterm exam, so x laa terkapai2 sgt dan selamat arr dia kasi hint.. hui hui..

Fiqh for Economist II (4/5)

Subjek yg ingin aku skor, tp, aper laa daya, x kesampaian lak aku rasa.. ye laa, markah tok esemen aku teruk gler kowt.. x penah aku dpt markah serendah tu.. Wlaupun final exam agak senang, tp, utk dpt A tu, mcm miracle jer kalu aku dpt, terus sujud syukur k! Lecturer aku nie (Dr Gapur Oziev) nie pun agak best gak dia ngajar.. Mmg akan faham 100% laa kalu kita dpt tumpu dlm kelas, penjelasan dia mmg bagus, mapan, dan padat.. huhu.. Aku suka stail dia ngajar, coz, sblm kelas, dia suruh kitarg tutup buku dan dia akan appoint sorang dan dia akan soal student yg kena tu.. Aku penah gak skali kena, fuh, lega rasanya lepas dpt jawab( even though jwpn x complete sgt!..).. Utk fiqh III, mayb ak akn amik ngan dia lagi kowt..

Intermediate Microeconomics I (4.2/5)


Aku penah amik ngan Mdm Jarita Duasa nie time principles of macro dulu.. sem nie aku try lagi ngan dia.. Bagi aku, not bad gak laa dia ajar.. Nak kata aku faham sgt tu, x laa, tp dapat arr general idea aper yg dia nk sampaikan tu.. Soklan tok 1st dan 2nd midterm dia, agak killer arr bagi aku.. kedua-dua midterm tu aku dapat markah yg agak teruk.. aduishhh!! Tp, selamat laa carry mark kitaorg ditolong oleh markah assignment.. Kalu x, x tau laa aper nk jadi.. Antara subjek int. micro @ int. micro, aku lebih suka intermediate micro, walaupun subjek nie agk susah arr bg aku.. sbb bnyak sgt pengiraan dia.. Skali ko tersilap, ko rasa mcm org bodoh sgt kat dunia coz, kira2 dia simple jer, tp, small mistakes yg ko buat tu yg ko rasa geram sgt.. Aku suka gak sbjk nie sbb ada kelas tutorial.. Kakak tu comel dan baik sgat!!! Mmg agak rugi arr sesaper x pegi tutorial tu.. bg aku, almost 30% arr kefahaman aku meningkat melalui tutorial nie.. Tutorial amat penting!! Huhu..

nota berkaki ayam:
Aku harap aku dpt kekalkan result aku nie.. Aku berdoa sgt pointer aku maintain, x naik sgt pun x per.. huhu.. Utk pengetahuan, nie 1st time aku amik sbyk 18.5 crdt hours.. Suatu penyiksaan yg mengajar erti kesabaran dan ketabahan~~

posted under | 8 Comments

14/11/10 Durasi 7.00-7.30pm



Erm, detik nie merupakan antara detik yg mencemaskan aku sepanjang ak bergelar manusia kat muka bumi nie.. Ape xnya, ak punya dompet hilang kot!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mmg ak gelabah giler ok.. Time tu ak br jer abes e8am petang iaitu fin mgt II dan tu adalah paper last ak.. Sah2 laa aku gembira sakan kan, e8am dh abes, so malam tu boleh ak enjoy besok coz ak balik..

Kejadian nie berlaku antara pkul 7.00 hngga 7.30ptg.. Aku n kawan aku biasa laa nk dinner, dan mcm biasa gak kitaorg slalu bngkus, mkn kat bilik kwn aku kat mahallah siddiq (nie merupakan amalan biasa bg aku n kawan2 aku, kitaorg mmg suka makan kat bilik, tapi x bermakna kitaorg x mkn kat luar, cuma seminggu, 4-5 kali je kot.. ngee ngee~~). Kitaorng berdua jer time nie coz kawan2 ak yg lain sumer dh blah, ye laa dah abes e8am awl, buat aper abeskan duit beli makanan kan, kat umah dh tersedia terhidang depan mata lagi.. huhu.. owkey, sambung citer aku.. Last skali kat cafĂ© tu, aku beliler air.. Dan waktu nie gak laa, aku last pegang aku punyer dompet. Masa kitaorg nak balik bilik tu, mmg nk dijadikan cerita kowt, hujan agak lebat arrr.. Tak sangka lak aku, so, ape lagi, aku n kwn aku tu berlari2 anak laa.. Tup tup, dompet aku tercicir kat situ.. Ak x perasan lagi, dan kitaorg terus sampi ke bilik.. Dah puas makan dan borak2 tu, tibalaa masa aku tok balik bilik.. Nak packing barang tok balik esok. Time ak nak balik tu, uuaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrgghhhh! Dompet aku hilang! Ak amat gabra n pucat kowt.. Kalu korang nak tau, dah laa aku balik esok pagi.. Naik flight lak tu.. Sah2 laa aku kena ada ic.. No ic no home.. Penat gak kitorg cari.. aku rasa dh 5-6 kali kot kitaorg pusing2 kat tempat yg dipercayai hilang tu.. Nak nanges aku rasa.. Aku mmg penat, ye laaa, penat mencari & dah laa penat e8am ak x abes lagi, aku tido 3 jam jer sblom exam last aku tu…

Aku bincang arr ngan kwn2 aku aper yg perlu aku buat.. Pikir2 punya piker, ak x kan bgtau parent aku dan aku wat laporan polis.. Tu pun last minute punyer decision, selamat kawan kpd kawan aku ader kete, dan diorg tolong aku.. bersemangat giler kot diorng, eventhough diorg ader e8ma besok petangnya, diorg sanggup tolong aku.. Mmg aku terhutang budi giler arr ngan diorg!!!! Aku lak yg rasa macam bersalah.. Tapi, tu laa fungsinya kawan, diorg tetap ada walaupun kita dalam kegembiraan atau kesusahan.. Siap kawan aku tu kasi dia punyer ATM kad kowt kat ak (time tu dia x der cash, so, dia ckp kalu nk duit, amik kat kad ATM dia dan suruh aku keluarkan duit berapa jer aku nak.. siap kasi no pin dia lagi kat ak.. mmg terharu giler ok)..Bertuah aku dapat kawan camtu.. Dah laa kwan dia tlg aku buat report polis, pastu kasi lak duit..

Esokannya, ak mintak tolong kawan aku yg satu lagi tok pegi balai polis skali lagi (time nie nk dapat cop n bayar 2 hinggit).. Time tu gak,ak teringat kawan aku penah pinjam duit ngan aku, so, ak dapt ler duit aku balik.. So bagus gak ak kasi pinjam kat org lain, time2 emergency cmner nk dpt duit kan.. jadi tu salah satu caranya, kasi pinjam kat org lain (tapi hati mesti ikhlas).. hehe..

Tepat pkul 10pg, aku bertolak laa ke LCCT dengn berbekalkan duit rm90 dan sekeping repot polis.. Tgh aku tnggu bas rapid 231 tu, ader sorng foreigner tu ckp, x nak kongsi ker tok naik teksi ke sana coz, bas mcm x der jer.. klau ader pun, dh tentu dh lmbat gler.. aku pun kesuntukan masa gak coz, ak kena smpi ke kl sentral tepat pkul 11pg.. pikir2 punya pikir, aku on laa.. time tu, 4 org kot yg naik teksi tu, sorng kulit putih, sorang Bangladesh dan 2 org melayu termasuk aku, sumer nyer ak x kenal.. Sesampinya kat sana, dia x suruh bayar lak.. erm, luck aku kot hari tu.. Btw, mmg aku smpi kat kl sentral sblm pkul 11pg.. Then, aku turun dr kl sentral tok naik bas ke LCCT.. Tepat pkul 11, bas tu bertolak… Lastly, selamat gak laa aku sampi ke Kelantan dengan selamatnya.. Tu laaa, citer aku setakat nie.. wee wee.. So, mmg cuti nie aku sibok arr to uruskan benda2 kehilangan aku tuh! Kad pengenalan, lesen memandu, kad matrik, kad ATM dan banyak lagi ler… Huh, ok laa, panjng lak entry kali nie.. Aku harap sgt dompet ak dijumpai oleh org yg baik2 Laaa laaa laa laa..

p/s: Selamat Hari Raya Korban!!! dompet aku dh terkorban, korang biler lagi?? oink oink!!

posted under | 0 Comments
Newer Posts Older Posts Home

gotcha!!

Followers

Meh ler..

Meh ler..

Lihatlah dunia! ngee ngee..

Lihatlah dunia! ngee ngee..
Powered by Blogger.

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "


Recent Comments