Happy kejap..

Tadi aku check jadual final e8am.. Yeah yeah! tak der yg berturutan atau 2 subjek dalam satu hari..
Ngee ngee.. Best sgt.. Nie antara jadual final e8am yg paling best arr!.. Nanti tak laa aku b'susah2 nak fokus yg mana satu kalau e8am aku bertindih pada hari yg sama.. Tapi jadual nie still preliminary lagi.. kebiasaan nyer tak berubah pun...

Aish! aku nie, midterm pun x ready lagi, ada hati lak nak nak pikir pasal final.. Motiff gler..
Btw, sebelom aku balik raya nie, aku ada dua midterm .. tapi tu sebelum raya, kalau lepas raya still ada lagi.. Boleh senget kepala aku kalu nk baca..

Nie midterm aku:-

Money n Banking (1/9/10)---->class time

Intermediate Macro II (1/9/10)------>class time gak..
Aduhai, hari yg sama lak tu...

Doakan aku yer... Nak tudy dulu (entah2 tdo lak nnt.. hehe..)..

posted under | 0 Comments

Terasa Giler...

Malu dan segan aku dibuatnya hari nie.. Untuk pengetahuan korang, aku merupakan salah sorang daripada committee utk Convest tahun nie laa... Aku kat bwh sponsorship unit.. so tugas aku utk menelefon laa sponsor2 kat seluruh m'sia nie utk dapatkan tajaan..

Actually dah banyak kali dah aku telefon2 diorg nie.. tapi, ader satu kisah lak tadi, yang membuatkan ak terasa amat down.. Syarikat nie pengeluar air botol... Tak perlu laa aku nak mention jenama aper yer.. cukup aku cakap nama syarikat jer.."Mofaz Dagang".. haha.. Motif gler (kalau camni, baik ak bagi tau jer terus jenamanyer.. oink oink!)

Aku emo sebab dia kasi ceramah kat aku dlm phone.. Dia bagitau aku camni 'sebelum cakap, bgtau nama dan dari mana dulu, kalau x mcm mana sy nak tahu'..'lagi pun awk kena hormat saper yg nak awk cakap'.. Banyak lagi dia bg bebelan kat ak.. Btw, yg cakap ngan ak nie lelaki.. Yang masalahnya, aku dh cakap kot nama ak saper.. cuma ak x bgtau ak dr mana jer.. Aku x bgtau coz aku akn cakap time ak nak terangkan nature program tu nnt.. Dari situ laa ak start panas..

Punyer laaa tuhan jer yg tahu perasaan ak time tu..

Tapi, ye laa, nak panas2 pun, aku nk mintak sponsor kan, nak mintak duit diorng, so terpaksalaa ak sabar dan mintak maaf.. Tapi, sempena bulan ramadhan nie, ak redha je laa..
Maybe tuhan nak uji aku kowt.. Dapat pahala lagi aku.. haha..

Tapi, lega lak bler dapat luah kat sini.. Yang penting epy-epy selalu.. Selamat ler dah nak berbuka dah.. Dahaga lak tekak ak.. wee wee~~



Nota bersiku lipat:- Kalu nak cakap dlm phone, aku kena lontarkan suara sejelas yang mungkin..
Kena masuk kelas vokal siti hajar rasenya.. tapi, mesti mahal byaran tok yuran.. huhu.. ah, lupakan angan2 mat jenin tu kat luar tingkap..

posted under | 0 Comments

Quick post..

bestnyer dapat sembhyang raya kat kampung...

Huh, dah pertengahan puasa dh nie... Tapi, amalan ak nak mendekatkan diri ngan Tuhan mcm x banyak jer lagi.. Cam biasa2 tu ader laa.. erm.. Tak per, besok ada lagi.. Ngee ngee..

Pagi tadi ak br jer ader kuiz fm2.. Erm, x sure lak ak time aku jawab kuiz tu.. Macam salah, tp, lantak laa.. Benda yg dah lepas buat aper pikir lagi kan.. Baik aku study subjek-subjek lain yang tunggu utk dibelek jer.. Berhabuk-habuk buku tu.. Dasar pemalas..

Btw, aku still ader 2 lagi mid-term yg menunggu kehadiran aku, yang akan menghantui aku, yang menyesakkan dada aku, yang membuatkan mata aku terkebil-kebil, yang menyebabkan aku selalu nak berada dalam 'sleep mode'.. haha..

Kan bagus kalau aku ada kuasa ajaib macam boleh tembus masa ker.. Cepat sikit aku boleh raya.. Tak gitu.. Boleh gak skip e8am.. hoho.. Cubit pipi sikit, tak sedar diri btol!!

Nak berangan laa kejap sblom beli makanan untuk bukak puasa.. Nak ikut x? wee wee..

Nota lutut bersegi: nak makan aper ek bukak nnt.. asyik makan benda sama jer.. tiap2 hari ayam goreng.. ahh, lantaklaa yang penting aku suka, lagipun guna duit ak gak.. wosh!

posted under | 0 Comments

Yang tak Diduga

Hohoho... Blog aku nie dh lama kowt ak x update.. byk gler kowt sarang lebah kat sini.. penat ak nak bersihkan.. nie first time kowt ak berblog sejak ak masuk gombak nie(sem baru).. Malas aka x der masa laa yg menyebabkn ak x update.. ok, straight to the point.. skang nie ak nak cakap pasal perkra yg ak x sangka langsung akan berlaku kat ak.. especially sem nie arr..

1) 18.5 credit hours
erm.. sibuk+penat+x der masa+x cukup tido+kuiz berlambak+essemen bertimbun.. actually mmg ak ader terfikir pun nk amik 18.5, tapi sem nie ak amik byk nie disbbkn oleh benda lain.. coz, ak x dpt add subjek tok semester2 sebelumnyer(time full sem n short sem).. so, thats why laa ak terpaksa amik 18.5 gak.. nie mmg kes terpaksa arr n bukannyer secra rela hati.. kalu nk dibandingkn ngan budak accounting, diorg mmg ler kena amik 18.5.. nie mcm dh jadi makanan diorg dah(kalu x, entend laa bbrp sem lagi, which is nightmare bagi ak..).. dah laa subjek sem nie makin susah nk catch up(smpi skang, mood nk study still lagi x der, dh laa nk midterm bbrp hari jer lagi.. alahai, malas punyer pasal).. harap2 laa ak dapat survive dgn jayanya.. ak x nk pointer ak turun walaupun 0.1, sbb kalu nk naikkn balik pointer tu, masyaallh, terberak2 laa ak... nk turun senang sgt.. nak naik, mcm haram jer.. huhu..

2)Ngantok
-Aku terkejut gak sem nie, ader satu kelas tu, ak hampir2 tertidor dlm kelas!! tersengguk2 kepala ak.. dah laa ak duk depan.. tp ak sempat gak laa kot tdo bbrp minit.. setakat nie x pernah kowt ak nk tdo dlm kelas (setakat menguap tu ader laa) tapi hari tu... huh! x leh nk ckp gak, coz ader satu hari tu, ak tdo bbrp jam jer.. no wonder laa ak ngantok gler2 arr..
-Nie satu lagi citer, time tu mcm biasa arr ak sahur n then sembhyg subuh.. time nie mata ak x arr ngantok sgt.. setakat biasa2 jer.. tp, enth camner ak mcm nk tdo kejap.. jadi ak estimate cam 30 minit-1 jam arr ak nk tdo(kelas ak start pkul 10 tiap hari kecuali hari isnin, pkul 9pg, tu pun dbbkn ader tilawah), tup tup, omg, pkul 9.30 br ak bgun.. dgn mandi pun x, cepat2 ak rush gi toilet.. yg jadi masalahnyer skang, ak mmg x leh nk bkak mata langsung!! kelopak mata nie asyik nk tutup jer.. even time ak mandi pun, ak still nk pejam mata(dan mbuatkan ak x caye, masa ak gosok gigi, mata ak pejam tau!).. gler arr.. tak sangka lak ak mengantok sebegini rupa..

3)Mandi
Ak mandi pkul 6pg(bg korng mesti biasa kan mandi awl, tp tidak bagi ak).. yg nie lagi satu benda ajaib yg ak buat sem nie.. x penah2 ak nk mandi waktu cam ginih, tiba2 ak blh jadi gigih lak nk time nie.. sebenrnya ader sbb nape ak mandi pkul 6 nie.. hehe.. lepas ak berbuka n semayang, ak tgk ler muvi kejap(tgk cter avatar.. dh berkurun citer nie, sajer jer nk tgk semula), and then, ak rasa nak baring jap.. ye laa, penat kot kalu kelas start dr pkul 9pg sampi 5 ptg non-stop.. ak budget laa nk tdo sejam jer (siap buat alarm lagi, time nie ak tdo pkul 9.30mlm), tetiba jer.. cuba teka ak bangun pkul bape.. ak bangun pkul 4.30pg kowt.. punyer laa awl ak tdo n x bangun2 lak tu... thats why laa ak mandi awl semacam jer.. haha!!
For the records, dh banyak kali gak ak terbabas, kalu kelas start pkul 10, ak bgn pkul 9.45pg.. mmg mcm kilat arr ak mandi.. ak biasanyer akn spend 40 minit (siap ngan full dress ler, bkn mandi 40 minit yer..) utk ak ready gi kelas..

Masa ak taip nie pun still pagi lagi... makcik cleaner pun x sampi lagi kowt.. best lak hirup udara pagi yg nyaman camni, tanpa ader aper2 gangguan, penuh dgn kicauan burung2.. hoho!!
tp, ak rasa mcm nk baring lak kejap.. hehehe...

Bye BYe!!!

posted under | 0 Comments
Newer Posts Older Posts Home

gotcha!!

Followers

Meh ler..

Meh ler..

Lihatlah dunia! ngee ngee..

Lihatlah dunia! ngee ngee..
Powered by Blogger.

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "


Recent Comments