erm....

Based on tajuk entry kat atas, mmg aku x tau aper2 nk dtulis kat sini.. So, aku akn mengarut je laa ye.. aku tulis jer aper yg terlintas di kepala hotak aku nie.. hihi.. lagipun time aku tulis entry nie pun, jam dh menunjukkan pkul 2:40am.. Tdo lewat lagi laa aku hari nie [dlm hati, bestnyer ..(actually dh jadi tabiat)].. oink oink..

Etry sebelom nie aku ckp mcm nk keje kan!? ting tong! aku x jadi keje daa.. ye laa, kter mesti dgr ckp parent kan b4 we reach our decision(
x gitu, amik berkat la katakan...). aku terkezut gak yg kos tambang tok aku gi KL cecah $250 hinggit (pegi balik)!!! bagi aku byk tuu kot... N kalu nk cancel n refund mmg x leh.. klu blh pun, dpt separuh jer (nak kena hempap ngan batu).. dh laa nk dpt duit tu kena tunggu bbrp bulan (annoyed gler!!).. so, untok x bazirkan duit mak bapak ak, aku pegi laa gak majlis kawen sepupu aku tu.. ak takut jer sepupu aku terasa hati lak x gi tgk dia kawen.. manalaa tau, tup tup, nnt, dia lak yg akn boikot majlis kawen aku lak (siap boikot lagi, kan nanya tu!).. haha.. tak nak aku jadi camtu.. btol x? hihi.. lagipun dh siap beli baju melayu lagi kowt.. dan warnanyer kelabu (not my favourite color..)..

Actually, ari nie pun, aku balik kg sebelah mak aku.. dh lame gak x balik.. ye laa, nk jumpe mak cik, pak cik, atuk n sepupu2 aku tuh.. meriah gak arr..

Kadang-kadang aku pikir sorang2.. cmner laa aku nk abeskan sisa2 hidup ak kat sini, i mean kat umah aku nie.. boring sgt.. so, cmner ak nk ilangkan boring, mmg aku online laa tiap2 hari.. tp, aku rasa hidup aku x lengkap lak.. ye laa, x kan nk online jer memanjang.. mcm aku dok kat dunia maya lak.. jadi avatar (
eh, blh ker??!).. Nak jumpa kawan kat sini, ader yg keje, ader yg bljr lagi, yakni x balik cuti, ader kawan2 yg lain tp x ngam lak.. huh, macam2.. ape2 pun, enjoy je laa selama dok kat umah nie.. kan nanti, bler dh masuk kls, rase nk rehat laa, nk cuti laa, nak main2 laa dan nk mcm2 lagi laa .. kalu dh cuti, terbalik lak aktiviti nk dibuatnyer, mula laa nk rindu kls(emo's di situ.. hihi..).. ape2 pun kter enjoy (walaupon yg ado)!!!

nite!!

posted under | 0 Comments

cepat buat keputusan!!!

oink oink!!

Td, aku br jer terima panggilan drp kwn ak.. dia twrkan aku job, ye laa sementara nk tnggu masuk sem baru kan.. tp, aku agak dilema arr skang coz timbul bbrp masalah yg dpt membantutkan aku.. huhu.. kejenyer biasa jer, kat supermarket, tp, mmg aku teringin nk keje.. maklumlaa, aku sepanjang aku hidup di mika bumi nie, aku x penah sekali pun keje!! so, nk dapt gak pengalaman.. jeles gak ak dgr rmai kwn2 aku penah keje.. jadi cikgu laa, pelayan laa (waiter@waitress tu, jgn pk benda lain lak.. huhu), pam minyak n mcm2 lagi laa.. aku keje nie pun,bknnyer nk duit sgt, bak kata org materialistik.. i'm not that type of person.. even x dbayar gaji pun aku sanggup!! haha, tipu jer.. mksud aku, aslkan pegi n balik n makn dh settle, tu pun dh ok sgt bg aku.. uit uit..

Gaji dia agak ok arr, lebey krg $800 kot, full time.. blh laa aku wat simpanan tok masuk sem baru nnt.. tp, ader masalah lak.. hihi.. klau ak nk keje tu, aku blh masuk 2/6 nie, so, myb habis 2-3/7, which is ok.. lagi pun, msuk sem baru 11/7.. mmg sempat gler arr.. nak kata ader masalah pengangkutan(walaupun aku dh lame x bwk kete, x bermakna ak x leh bwk tau!!), x der laa plak.. ok jer, motor pun blh, kereta pun bley gak.. nak kata jauh, x laa jgak, 30 minit jer aku rase jaraknyer dr rumah aku nie.. erm...

Yg problemnyer skang ialah, ketiadaan aku akn bermula pada 9/6 hggalah 13/6.. kalu aku accept keje tu, bermakna, aku akn tnggal keje selama 5 hari laa.. n i don't think yg diorng akn benarkan aku amik cuti selama tu... huh!! aku menghilang tu coz aku nk pegi majlis kawen sepupu ak..

Sedih lak kalu aku lepaskan peluang tuH! dh laa blh jumpa kwan ak kat situ.. borak2, makan2, gosip2(ops!!).. hua hua.. Tapi, aper yg penting skang, tnya parent aku dulu.. kalu x leh, nie bkn rezeki aku kot.. myb ader hikmahnyer.. ye laa, blh relek2, makan2, tgk tv n makan puas2 n lagi satu, tdo smpi tgh hari tanpa kuarkan satu sen pun!! haha.. burok btol perangai aku..

lalalalalalala....

posted under | 2 Comments

Muka baru..

Truuuuut truuuuuut!!
Klau korng penah tgk blog ak sblom nie (bler mase laa plak blog aku ramai yg view..huhu), aku slalu jer tukar layout bog aku.. Aku pun x tau arr nape aku wat camnie.. mengisi masa lapang kowt.. yang penting aku gembira n senang hati.. x gitu matlamat hidup kita.. uik uikk.. aku harap layout nie berkekalan selama yg mungkin laa yer.. Insyaallah..


Hari demi hari, makn tido makan tdo jer skang.. ader gak ilyas tawar keje.. tp, tu pun x sure agi (kat supermarket)..
kat sini laa bagunan supermarket pantai timur.. igtkn x der pic nih!!.. hui hui..


Tempat nie x laa jauh sgt ngan tempat aku.. Dlm setengah jam kot.. Tp, mak aku ader cakap, suroh aku keje kat stesen minyak jer (petronas), tp, mcm dekat lak.. haha.. ngada2 btol.. Kalu korang, korang suka keje aper tok part time nie..? Btw, aku x penah lak keje.. even slps e8am pun aku duk nganggur jer.. time tu pun, aku amik lesen kete.. jadi, x boring sgt, n tup2, dh masuk asasi..

Skang nie gak, tgh pikir baju aper yg nak dipakai time sepupu aku kawen bln enam nie.. baju melayu dh ader (warna putih: x suka!! coz suka warna gelap2), skarng ngah pikir baju biasa lak (tok bersanding).. Hajatnyer nk beli kemeja warne biru kotak2.. tgk nnt laa, beli kat kolompor (mcm nk gi mid or sogo).. huhu..


wokeh, nk tgk tv lak...







posted under | 0 Comments

New reCords..

Salam everybody!!!!

Huh, hari nie mcm pecah rekod sikit coz lps smyg Subuh td, terus aku ‘stay up’ smpi skang.. hui hui.. Nie dh seminggu lebih aku duk kat umah, perasaannyer agk boring sikit tp, selamat laaa ader broadband (thanks 2 my dad coz subscribe dis broadband), klau x, lagi boring kehidupan aku kat sini..

Btw, x der benda menarik pon nk dceritakn kat sini, sajer jer gatal2 nk taip, ye laa, nk dptkan feel pagi2 nie n menghirup udara segar(segar ker??).. Haha.. Satu lagi kejadian yg pecah rekod ialah, sepanjang aku duk terperap kat sini (jadi cam ayam daging), smlm malam, first time HUJAN!! Fuh, mcm jakun lak aku bler hujan turun.. Ye laa, mmg aku patut excited pon coz kat sini agak panas arr (ini fact, ramai kwn2 aku ckp camtu gak, saper org Kelantan arr).. Mcm best lak dgr hujan turun+kilat.. Hui hui.. Selesa lak rasenyer.. So, aku hrp hr nie n hari2 yg mendatang, hujan akn turun laa yer.. Mmmmmuahh!!

Tu je laa kot entry aku ari nie.. Bye bye..

p/s: menghitung hari tok masuk ke sem baru.. x sabar2 rasenyer, even though lmbt lagi..

posted under | 0 Comments

~KelantaN~

Haha.. Nie aku nk citer lak bler ak nk balik umah (ye laaa, sedih gler coz x dpt short sem). Klau korang prasan entry ak sblom nie aku ader ckp kan yg azreen nk dtg bilik ak nk kasi citer n blab la bla kan? So ak sambung dr situ.. huhu.. tunggu punyer tunggu, batang idung dia pun x sampi gak. Ak menunggu x laa dgn penuh harapan yg membuak2, hello!? Haha. Tup tup, dia x dtg pun, aku pun sbnrnyer agak rushing gak, coz kena gerak on d spot. Masa tu mcm berdetik2 jer tnggu aku.. Alhamdulillah, ak dpt kasi buku tu kat topeks and kedebussh aku mandi laju2 cam power rangers.. Ahaks! Pkul 10pg tu aku pegi laa mahallah office tok pulangkan kunci. Slmt laa x der byk songeh yg melambatkan process ak nk return kunci tu. Thanks akak!! Dia lak tetibe jer ckp ‘tak dpt subjek tok short sem eh?’, kata kakak tu kat aku. Aku pun menjawab ‘a’aa’,dgn senyum kambing.. Uit uit uit..

Selepas jer langsai benda2 yg berkenaan ngan uia nih, aku terus memecut laju ke bus stop. Time aku nk smpi jer, terus bas T231 ada,aku aper lagi, lari-lari laa cam kanak2 ribena. Penat jgak!

Sesmpi jer ak kat LCCT tu, aku pun aper lagi, serang laa McD kat situ. Sblm tu aku check-in dulu lor. Time ni e perut aku x ler lapar even though aku blom breakfast/makan aper2 sejak dr pgi tadi. Aku smpi sejam setengah lebey awal kowt.

kate x lapar, tapi, amik ko! set large lagi.. hua hua..


Lepas jer melahap, terus masuk ke ruang menunggu, x nk laa lame2 kat McD tu, dh ler ramai org n mojoritynyer foreigners


pic yg enth aper2... uit uit..

berangan!!

time nie bler dh smpi...

Sampi jer kat Kelantan, fuh, time saat aku turun flight tu, dh rase bahang panas.. Kulit aku cam membakar jer time tuh!! Luper nk pki sunsprotection

posted under | 0 Comments
Newer Posts Older Posts Home

gotcha!!

Followers

Meh ler..

Meh ler..

Lihatlah dunia! ngee ngee..

Lihatlah dunia! ngee ngee..
Powered by Blogger.

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "


Recent Comments